ONLINEKURS: 
Lymfsystemet & lymfhälsa

Kursen för dig som vill lära dig mer om vårt magnifika lymfsystem, förbättra din lymfhälsa och lära dig smarta egenvårdstekniker!

Lär dig grundläggande strategier och tekniker för att 
öka ditt lymfflöde, förbättra din lymfhälsa och boosta ditt immunförsvar!"

Den här kursen är för dig som är intresserad av kropp & hälsa och har förstått storheten i vårt spännande lymfsystem. Eller som drabbats av ohälsa, trögt lymfsystem eller andra symtom kopplade till vår lymfhälsa.

I kursen kommer du att få lära dig allt värt att veta om vårt lymfsystem och om lymfhälsa. Hur lymfsystemet är uppbyggt och fungerar och hur vi kan stötta det på olika sätt. Via allt från egenvårdstekniker till motion, dryck & örter.

Kursen är helt digital och du tittar den tid som passar just dig. Du har tillgång till kursen i 2 år så att du kan ta till dig av innehållet i lugn takt.

Investering: 950 kr

Minska stagnation & svullnad

Ett trögt lymfsystem innebär en belastning i kroppen. Det är vanligt att känna sig trött, uppblåst, tung och öm i kroppen och att ha ledvärk. Kroppen svarar oftast inte bra på intensiv träning och resultatet blir ofta svullnad och träningsvärk.

Genom att öka ditt lymfflöde kan du uppleva bl.a.:

 • ökad lätthet & rörlighet i kroppen
 • ökad energi & livslust
 • starkare immunförsvar
 • viktnedgång, minskad svullnad & celluliter

När lymfsystemet inte flödar

Tyvärr har många av oss har ett trögt lymfsystem idag, ofta utan att vara medvetna om det. När lymfsystemet, som är vårt reningssystem, är trögt och överbelastat kan vi känna oss slöa, tunga och trötta. Vi kan kämpa med svullnad, envisa kilon, celluliter och smärta.

Det är mentalt och fysiskt jobbigt att ha en kropp som verkar göra motstånd eller inte svarar på den ansträngning man gör. En nyckel är att lära sig vad som triggar vårt lymfsystem på ett negativt sätt och hur vi i vår vardag, med enkla metoder, kan öka vårt lymfflöde och vår lymfhälsa.

Hitta ditt flow igen 

När vi lär oss hur vi kan boosta vårt lymfflöde och förbättra vår lymfhälsa så kan kroppen städa och rena oss mer effektivt. Vårt immunförsvar blir starkare och mer motståndskraftigt och vår återhämtnings- och läkningsförmåga ökar. Vi känner oss mer lätta i kroppen, kanske tappar envis övervikt och svullnad och känner oss mer rörliga. Vi får mer energi, blir gladare och sover bättre!

Det finns många fördelar med att investera tid och energi i sin lymfhälsa. Vare sig man redan upplever symptom på ett trögt lymfsystem och vill må bättre, eller om man är frisk och välmående men vill undvika framtida sjukdomar och besvär. Den här kursen är för alla som vill investera i sin hälsa och sin kropp!

Kursskaparen Madeleine:

"Efter att själv ha drabbats av lymfproblematik, smärta och utmattning började jag utbilda mig inom lymfhälsa & lymfmassage, fysiologi & anatomi samt återhämtning & yoga. Nu har jag skapat den kurs jag själv hade velat hitta till när jag drabbades av besvär. En lättillgänglig kurs med pedagogiska videos och praktiska tekniker som gör en skillnad i vardagen.

Första steget mot läkning är just kunskap och insikt om hur mycket vi kan göra på egen hand för att stötta våra lymfsystem, varje dag. Den här kursen hjälper dig skapa flöde i kroppen. Flöde av både lymfa, energi och liv!"

- Lymfmassör, lymfambassadör och yogalärare

Vad andra sagt om kursen:

"Kunskap är makt! Efter kursen känner jag mig otroligt stärkt och peppad av att det finns så mycket jag själv kan göra för att må bättre. Jag rekommenderar kursen till alla som längtar efter att få in mer flöde i livet. Jag märker att jag varje dag tänker på eller agerar utifrån något som jag lärt mig genom kursen."

Deltagare

"Kursen är verkligen generös med mängder av tips och utförliga instruktionsvideos. Det bästa med hela kursen och som gör den så speciell är Madeleines förmåga att förenkla komplexa saker, hon är otroligt pedagogisk och inspirerar verkligen. Extremt tacksam för all den kunskap, inspiration och hjälp som denna kurs gett mig."

Deltagare

Kursens upplägg:

Kursen är upplagd i 6 huvudområden/moduler. De första är mer teoretiska och de senare mer praktiska. Här får du allt som är värt att veta om lymfsystemet & lymfhälsa, och lite till!

Du tittar i din egen takt, när du vill och hur  många gånger du vill. Du har tillgång till kursen i hela 2 år. Kursen innehåller inslag av motion och träningsövningar så den är friskvårdsberättigande enligt Skatteverket.

1. Om lymfsystemet

Lär dig grundläggande fakta om lymfsystemet och dess uppgift. Bl.a:

 • Lymfsystemets uppgift & delar
 • Samverkan med andra system
 • Hjärnans glymfsystem

2. Symptom & orsaker

Lär dig mer om symptom & vanliga orsaker till trögt lymfsystem. Bl.a:

 • Symptom på trögt lymfsystem
 • Orsaker till trögt system
 • Sjukdomar & tillstånd

3. Hur kan man stötta?

Lär dig mer om grundstenarna till god lymfhälsa. Bl.a:

 • Andning, motion & återhämtning
 • Kost, dryck & örter
 • Behandlingar & Egenvård

4. Produkter & hjälpmedel

Lär dig mer om hjälpmedel som boostar lymfsystemet. Bl.a:

 • Vibrationsplattor & Infravärme
 • Massageredskap
 • Eteriska oljor

5. Egenvårdsrutiner

Lär dig praktiska metoder för att aktivera lymfsystemet. Bl.a:

 • Praktiska instruktioner
 • Egenvårdsmassage & koppning
 • Torrborstning & tejpning

6. Tips på övningar

Mänger av tips på övningar som gör en skillnad i vardagen. Bl.a:

 • Andningsövningar
 • Övningar för rörlighet & fascia
 • Träningsövningar

Vad andra sagt om kursen:

"Med hjälp av Madeleines lymfkurs så har jag lärt mig massor om lymfsystemet, som jag inte visste, men det bästa av allt - hur jag kan få mitt eget lymfsystem att fungera bättre! Mina ben är mindre svullna och gör inte längre lika ont! Tack Madeleine!"

Deltagare

"Det jag särskilt uppskattade med kursen var att jag som utmattad orkade hänga med. Med korta, tydliga videos orkade min hjärna ta in allting och jag har lärt mig så många bra tekniker för att öka lymfflödet. Jag märker faktiskt redan, bara efter kort tid, att något händer med min kropp.".

Deltagare

"Jag upplever kursen som pedagogisk, informativ och inspirerande. Kursen varvar teoretisk kunskap med praktiska tips och övningar vilket gör kunskapen lätt att ta till sig. Kursen upplever jag gav mig massor av värdefull kunskap, uppmuntran och inspiration till hur jag kan ta hand om mig själv och min kropp på bästa sätt!!"

Deltagare

"Var mycket lärorikt. Bra förklarat och lätt att hänga med. Bra att kunna få göra den i sin egen takt, var mycket information och nytt men man hängde med bra. Gav mig en ökad kunskap och förståelse för hur allt faktiskt hänger ihop och att jag har varit mindre snäll mot mig själv så nu fattar jag varför min kropp har protesterat så och jag kommer lyssna bättre på den."

Deltagare

"Det var fina informativa filmer, intressant ny kunskap och pedagogiskt upplagt. Jag har fått nya rörelseövningar och massagestrykningar att kunna använda!"

Deltagare

"Fantastisk kurs som alla borde se för att lära sig hur viktigt lymfsystemet är!"

Deltagare

"Det var skönt med kortare filmer och bra att innehållet repeterades. Materialet var proffsigt gjort."

Deltagare

"Jag är supernöjd och glad att jag gått kursen! Tack!"

Deltagare

Starta din lymfresa idag!

Det finns många fördelar med att investera tid och energi i sin lymfhälsa.
Vare sig man redan upplever symptom på ett trögt lymfsystem och vill må bättre, eller om man är frisk och välmående men vill undvika framtida sjukdomar och besvär.

Lymfflöde är livsflöde!
Låt din lymfresa börja redan här och nu!

Har du några frågor, hör av dig under Kontakt.